Keresés

MEGGY: NEMZETKÖZI TUDOMÁNYOS KUTATÁSOK

Frissítve: 2019. márc 3.


Az Amerikai Egyesült államokban két magyar meggy fajta is szabadalmi bejegyzésbe került, az Újfehértói fürtöst Balaton néven, Az Érdi bőtermőt pedig Danube néven termesztik. Az Újfehértói fürtös tizenötször több antioxidánst tartalmaz, mint az ott termesztésben lévő Montmorency fajta.


Napjainkban az USA-ban 11 szabadalmat jegyeztek be, amelyek a meggy bioaktív anyagainak gyulladás- és tumorcsökkentő hatásán alapulnak, gyógyszer, vagy gyógyhatású termékek alkotórészei.

Az Arizónai Egyetem, a Michigani Állami Egyetem és a Brunswick Laboratórium megállapítása szerint napi 2,5 dl meggylé fogyasztásával megelőzhető a későbbi szívbetegségek kialakulása, alacsonyabb lett a vér húgysav-, triglicerid- és a koleszterinszintje. A Michigani Állami Egyetemen folytatott kísérletekben a meggy adagolása csökkentette az agyérgörcs kockázatát, a vastagbélrák kialakulását, valamint a vér koleszterin- és vérzsírszintjét. A meggy hatékony gyulladáscsökkentőnek bizonyult.

Nagy-Britanniában a Northumbia Egyetemen megállapították, hogy a meggylé fogyasztásával közel 20 százalékkal nőtt a melatoninszint, ami hosszabb, pihentetőbb alvást eredményezett. A South Bank Egyetem kísérleteiben intenzív sportolás után a meggysűrítményt fogyasztó sportolók izomerő-visszatérése bizonyíthatóan gyorsabb volt a kontrollcsoporthoz képest.

Forrás: Kertészet és Szőlészet 6. szám, 2016 február 10.


12 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
CONTACT

7100 Szekszárd,

Magyarország

Email: csigegyumolcsos@gmail.com

Tel 00 36 20 371 4540

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
WRITE TO US
MEET US
IN PERSON

Come and see our garden blossoming, eat an apricot straight from our trees.

© 2019 by Csige Kert