top of page
Keresés

SPORT+100% FOLYÉKONY VITAMIN


Sportolás mellé elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű folyadék bevitel. Miért ne jutalmazzuk meg magunkat akkor már egészséges, finom gyümölcslevekkel? Edzés utánra készíts magadnak például tápláló baracknektárt házilag és ízesítsd egy kis frissen csavart ananásszal, narancslével vagy adj hozzá ízlés szerint egy kevés apróra darált friss gyömbért. Így egyedivé varázsolhatod a barackleved! A tested meghálálja a gondoskodást, kívül belül!


A legfontosabb nyáron a folyadékpótlás, legalább napi 1,5, 2 liter folyadékot fogyasszunk. Ha sportolunk, még a 3 liternél is több elfogyhat a kánikulában! Ez is egyéni, mint sok minden. A munkaasztalra érdemes kitenni a literes frissítőt reggel és délután újratölteni. Az egy óránál hosszabb sportedzés alatt is szükséges frissíteni. Az elvesztett folyadék pótlására, a szomjúság oltására az egyik jó lehetőség a csapból folyó ivóvíz vagy a természetes gyümölcslevek.

A „folyékony gyümölcs” (eredeti összetételeinek megváltoztatása nélkül készült) számos pozitív hatással bír egészségünkre nézve. Először is természetes cukor forrása, energetizáló hatását kihasználhatjuk sportolás vagy munka közben is. A gyümölcslevek sok élelmi rostot tartalmaznak, és számos értékes vitamint. Rendszeres fogyasztása ellenállóvá teszi a szervezetet!

Tudtad például, hogy a meggy amellett, hogy rengeteg vitamint és biológiailag aktív anyagot tartalmaz, jelentős mennyiségű, a sejtek energiaforrásának számító glükózt és a könnyen hasznosuló gyümölcscukrot (fruktóz) foglal magába. Ismert még a meggylé kiváló hatása izomláz ellen, továbbá vírusölő és antibakteriális tulajdonsága. /még több érdekes tény a meggyről itt/

A legjobb, ha a napi több liter ital változatos összetételű: jó minőségű ivóvíz; ásványvíz; gyümölcstea; világosra főzött, citromos zöld és fekete tea; frissen préselt gyümölcslé; kereskedelemben vásárolt 100 százalékos rostos gyümölcslevek, mint például 100 %-os meggylé, almalé esetleg szőlőlé.

Az „igazi” gyümölcslevek (juice) 100 százalék gyümölcshányadot tartalmaznak, ezekben a termékekben nem lehetnek étkezési savak, hozzáadott cukor és különböző adalékanyagok sem.

Készíthetünk gyümölcsökkel ízesített vizet is magunknak, munkába, edzésre, frissítőnek a gyerekeknek. Almás és fahéjas emésztést segítő ízesített vízhez például nem kell más, mint hogy tegyünk pár rúd fahéjat pár vékony szelet almával egy vízzel teli kancsóba és hagyjuk egy éjszakát állni. A lime és bazsalikomos ízesíttet vízhez a lime szeleteket tegyük egy kancsóba és tépkedjünk rá pár levél friss bazsalikomot. Törjük át egy kicsit, majd öntsük fel vízzel.

Figyeljünk arra, hogy a sportolás után közvetlenül fogyasztott frissítő legyen langyos, testhőmérsékletű, azaz 36 fokos. Ha így teszünk, hamar jelez a szervezetünk, hogy a folyadék-központunkba megérkezett az ital! Így nem vedelünk több liter hideg üdítőt vagy sört például egy-egy sportverseny után. Alkoholos „frissítőt” mértékkel, és csak este igyunk.



25 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page